Верховна рада відновила оформлення оренди землі сільгоспризначення

20.10.2022, 14:39

19 жовтня 2022 року Верховна Рада ухвалила законопроєкт No7636, який відновлює механізм державної реєстрації прав оренди на земельні ділянки сільгоспризначення, що діяв до запровадження воєнного стану.

Документ скасовує норми перехідних положень Земельного кодексу про те, що на час війни земельні торги щодо прав оренди, емфітевзису, суперфіцію щодо сільгоспземель державної та комунальної власності не проводилися.

Нагадаємо, що від початку воєнних дій в Україні було призупинено ряд процесів з реєстрації земельних ділянок. Ухвалений документ повертає реєстрацію прав оренди земель в Держгеокадастрі та Держреєстрі речових прав на нерухоме майно, відновлює торги на передачу в користування ділянок державної та комунальної форми власності.

"Це важливий крок в умовах війни та післявоєнного відновлення, адже створює додаткові умови для інвестицій та запуску бізнесу, який хоче і може релокуватися, розвиватися та підіймати українську економіку. Продовжуємо тримати аграрний фронт разом", - повідомила очільниця партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

Читайте також