СБУ викрила хакерів, які тероризували Україну масовими повідомленнями про "замінування"

19.08.2022, 17:26

СБУ викрила двох регіональних керівників групи анонімних мінерів "FR Destructor", яка упродовж двох останніх років здійснювала численні неправдиві повідомлення про мінування у різних регіонах України. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Зловмисники особливо активізувалися напередодні широкомасштабного вторгнення рф до України і відновили свою деструктивну діяльність протягом останніх місяців.

Правоохоронці викрили їх за місцем проживання після чергового анонімного повідомлення про мінування інфраструктурних об'єктів на західній Україні. Фігуранти мешкали у Києві та в Рівненській області. Вони офіційно вважалися тимчасово безробітними. Неофіційно ж - мали достатні знання в ІТ-сфері та діяли злагоджено і професійно.

Досудовим розслідуванням встановлено, що аноніми причетні до розповсюдження масових неправдивих повідомлень про мінування об'єктів авіаційного, автомобільного, залізничного транспорту, навчальних закладів, торгово-розважальних центрів у містах-мільйонниках та інших обласних центрах.

Читайте також